2. ročník závodu O LYSKOU TLAPKU

06.08.2013 08:11

    Stejně jako minulý rok jsme se rozhodli uspořádat v polovině léta neoficiální závody agility a to 2. ročník závodu O LYSKOU TLAPKU, celá akce se konala za finanční podpory města Lysá nad Labem. Doufáme, že závod se u nás stane dlouholetou tradicí. Konání závodu připadlo na první srpnovou neděli, tedy na 4. 8. 2013. Jelikož v sobotu padaly po celé republice teplotní rekordy, měli jsme trochu obavy o účast závodníků v následujícím dni. Předpověď meteorologů se však vyplnila a v noci přišla bouřka, a s ní i slibované ochlazení. Přesto jsme pro čtyřnohé závodníky připravili ochlazení v podobě malého bazénku a rozstřikovače, který se ve finále ukázal jako báječný nápad vzhledem k opět stoupajícím teplotám během celého dopoledne. Páníčkové se zase mohli ochladit a hlavně občerstvit v naší kantýně, kde byla široká nabídka pití a jídla např. zmrzliny, grilované krkovice nebo oblíbeného párku v rohlíku.

    Od sedmi od rána se sjížděli závodníci, kteří při prezenci dostali malou pozornost na tento závod. Jelikož se čekalo na pár opozdilců, začal samotný závod až kolem půl deváté. Tento závod posuzovala paní rozhodčí Dana Tůmová, která si pro závodníky připravila zajímavé a pro některé i trochu zapeklité parkury.

          

    Jako vždy se začínalo těmi nejmladšími, tedy štěňátky, kde měl náš klub silné zastoupení a v obou bězích jsme obsadili 1. a 2. místo. Po vyhlášení výsledků už se přešlo k těm starším, ale začínajícím závodníkům, pro které byl tento závod především určen. Běhalo se ve třech kategorií dle velikosti pejska tj. S, M a L a ve dvou disciplínách - jumping a agility. Celkem se zúčastnilo 57 týmů.

  

    

    Celý závod proběhl bez jakéhokoliv problému a díky množství věcných cen byl i velmi bohatý pro závodníky, kteří se umístili na stupních vítězů. V průběhu závodu si mohi závodníci zakoupit výrobky od firmy Mystaff, která také věnovala věcné ceny. Za ceny děkujeme sponzorům a to: Big Shock, Majorcars, Vinotéka Milovice, MyStaff, Montano Valtr a členové ZKO Lysá nad Labem!

Chtěli bychom tímto poděkovat všem organizátorům, rozhodčí i závodníkům za jejich výkony.  Budeme se na Vás těšit opět příští rok!!!

 

Výsledky - agility 

Výsledky - jumping 

Fotky ze závodu