2. ročník Polabské stezky 15. 5. 2010

22.01.2012 14:54

 

        Dne 15.5.2010 se náš cvičák v Lysé rozhodl uspořádat 2. ročník dogtrekkového závodu – Polabskou stezkou. Po zkušenostech z minulého roku jsme se rozhodli rozdělit závod rovnou do 2 kategorií – výlet, jehož trasa byla stanovena na 30km, a procházka – čítající 10km.

        I přes nepřízeň počasí, která panovala celý týden, se mohlo zdát, že se mnoho účastníků nesejde, skutečnost však byla jiná a závodníků byl dostatek. V sobotu se rozmary počasí umoudřily a bylo ideální počasí na výlet s pejskem.

        Závodníci se sešli v časných ranních hodinách, aby mohla být provedena nutná zdravotní prohlídka, rozdány pokyny pro závodníky a potom už se mohlo jít rovnou na start!

       

Trasa závodu byla vedena krásnou krajinou Polabí, která je sice víceméně rovinatá, za to je zde možno vidět mnoho krásných a zajímavých míst.

        V průběhu celého dopoledne se závodníci vraceli do výchozího bodu závodu, který zároveň sloužil jako cíl, a to na naše cvičiště a čekali na zbylé pomalejší závodníky. Jelikož všem po tak velkém výkonu vyhládlo, přišlo jim vhod občerstvení z kantýny. Zvláště výborná gulášová polévka měla velký ohlas!:) Po příchodu opozdilých jedinců se mohly sečíst časy a vyhlásit vítěze.

        V kategorii procházka vyhrála paní Mázlovská s pejskem Rexíkem, kterého si pořídili ze psího útulku, na dalších místech se umístili – Jana Malínská s Ritou a Lucie Zduchoví s Carmen.

        V kategorii výlet vyhrál Martin Kubica s Quentinam, který svoji výhru věnoval útulku pro psy v Lysé nad Labem. Tímto bychom mu velice rádi za sebe a i za pejsky rádi poděkovali! Na dalších místech se umístili Petra Škochová s Čendou a Martin Tužinský se Sárou.

        Díky našim sponzorům, kterými jsou město Lysá nad Labem, firma VaFA, jsme každému účastníkovi mohli dát malou pozornost a závodníkům na stupních vítězů předat zajímavé a hodnotné ceny.

        Po rozdání cen byl závod ukončen a unavení, ale spokojení závodníci se rozjeli do svých domovů. Doufáme, že příští rok se s námi přijde projít více Lysáčků se svými pejsky.

Fotogalerie zde.