3. ročník Polabské stezky 18. 6. 2011

22.01.2012 15:00

        Polabská stezka se pomalu stává tradiční aktivitou, která je každoročně pořádána členy Kynologického klubu Lysá nad Labem, za podpory města Lysá nad Labem, pro všechny příznivce pejsků rozdílných ras a velikostí. Letos se konala dne 18. června 2011.

                                                                                                                           

        Stejně jako v minulých letech byly naplánovány dvě varianty Polabské stezky, kratší (kolem 10 km) a delší (kolem 30 km). Tentokrát však trasování vedlo opačným směrem a po druhém břehu řeky Labe. Účastníci kratší varianty vyrazili podél řeky Labe směrem na obec Semice a po dosažení tohoto cíle se po červené značce vraceli zpět na cvičiště kynologického klubu. Delší varianta, které lze směle přiznat dogtrekový charakter, vedla také podél řeky Labe, ale následně pokračovala směr osada Sadská, kde částečně kopírovala břeh stejnojmenného jezera, odkud dále vedla cesta lesem až do B. Hrabalem oblíbené obce Kersko a přes Semice stejným způsobem zpět na výchozí místo, kterým bylo cvičiště.

        Polabské stezky se v letošním roce zúčastnilo celkem 29 závodníků, přičemž počet pejsků mírně převyšoval počet jejich páníčků. Z útulku se pak s námi prošlo a proběhlo 6 pejsků. Byli jsme překvapeni, že oproti některými závodníky původně prohlašovanému ležérnímu přístupu k závodu, došlo k naplnění opačného scénáře. Byli jsme svědky opravdového sportovního nasazení, které vedlo k výborným výsledkům. V kratší trase jednoznačně zvítězil Luboš Kos a jeho fenka Iriska (dobrmanka), když cíle dosáhli ve špičkovém čase jedna hodina devatenáct minut. Svou výhru (velký pytel granulí značky Eucanuba) věnoval vítěz také psímu útulku. Zmínit však samozřejmě musíme také prvního pejska z útulku, který s paní Evou Čápovou do cíle dorazil v čase jedna hodina padesát šest minut. Na trase cca 33 km dosáhli úctyhodného výkonu Marcel Bubeník s fenkou Ennie (HW). Do cíle doběhli v čase čtyři hodiny a dvacet sedm minut. Pochvalu si zaslouží také všichni ostatní účastníci, kteří na trase doslova cedili pot, ale vydrželi. Všem ještě jednou moc gratulujeme. Pevně věříme, že odměnou za vynaloženou energii byly nejen hezké ceny a dárky pro všechny závodníky, ale také příjemně a aktivně strávený čas.

        Poděkování za dort úžasný po stránce vizuální i chuťové patří manželům Vlčkovým a neméně velký dík patří dalším sponzorům této akce, a to především paní Vandě Csillagiové (chovatelské potřeby Vafa), chovatelským potřebám Hobbypet, s.r.o., paní Romaně Bujárkové, paní Haně Kochové a paní Lucii Kracíkové, která zprostředkovala výrobu triček v chráněné dílně na Vyšším Hrádku u Staré Boleslavi. V neposlední řadě chceme poděkovat Vám všem, kteří jste se zúčastnili a svou účastí jste přispěli na finanční dar psímu útulku v Lysé nad Labem. Děkujeme Vám všem „psí přátelé“ a vězte, že celkem včetně příspěvků kurzistů navštěvujících cvičiště kynologického klubu bylo psímu útulku předáno 6 000 Kč.

 

Těšíme se na příští rok! Martina Synková                                                                                             

 

Fotogalerii naleznete zde.