Seminář o Dogfrisbee a Dogdancingu 4. 4. 2009

22.01.2012 14:19

 

Seminář DOGFRISBEE a DOGDANCINGU

 

Dne 4.4.2009 uspořádala ZKO 432. Lysá nad Labem pro své členy i širokou veřejnost seminář na téma dogdancing a dogfrisbee. Tyto dvě mladé disciplíny kynologického sportu si získávají čím dál tím více příznivců z řad majitelů psů i pejsků všech velikostí. A právě proto jsme se rozhodli seznámit s těmito „psími“ sporty i další zájemce. Těch se v krásném slunečném počasí sešlo na cvičišti „Za Kruhovkou“ téměř 20.

Dogdancing-česky tanec se psem, přednášela,radami a praktickými ukázkami doprovodila slečna Alena Smolíková z jejíchž úspěchů vyjmenujme například 1.místo na mistrovství ČR 2008 v dogdancingu divize A, 1.místo na mistrovství ČR 2008 v dogdancingu divize D, Vítězkou Grand prix de France, Vítězkou DogDance competition Itálie a 2.místo v dogdancingu na Cruftově výstavě ve Velké Británii v roce2009.

Její milý, trpělivý a vstřícný přístup k těm šikovným i méně šikovnějším pejskům a páníčkům jistě všechny povzbudil do dalšího zkoušení nových figur a cviků a možná se i mezi nimi najdou i nové taneční dvojice.

Dogfrisbee-tedy házení disku pejskovi přednášel a se zájemci i procvičoval opět jeden z nejpovolanějších-pan Michal Roman, úřadující mistr Evropy v disciplíně superminidistanc. Celá jeho část programu se opět nesla v duchu velké trpělivosti s námi nováčky, pochopení pro jednotlivé pejsky a úžasného zájmu o tento sport. Po vysvětlení základních pravidel,techniky a pojmů všichni začali házet disky a za chvíli vypadalo cvičiště jako na srazu „ufounů“. Někomu šly hody lépe, někomu hůř, ale myslím, že všechny tahle opravdu akční disciplína nadchla a nových adeptů bude spousta.

Všichni na cvičišti prožili nejen zábavné, ale i užitečné odpoledne a já věřím, že se nám takových akcí podaří v letošním roce víc.

Na všechny naše akce si vás také za členy ZKO dovoluji srdečně pozvat. Podrobnosti o plánovaných akcích najdete na webu ZKO – www.kynologielysa.zde.cz. Informace o disciplínách uvedených v článku potom na www.dogdancing.wz.cz a www.discdog.cz

 

Fotogalerii naleznete zde.

Text a foto Kamila Kuchařová