Ukázky z výcviku na hudebním festivalu LA SOPHIA 27. 6. 2009

22.01.2012 14:22

 

Ukázky z výcviku na hudebním festivalu LA SOPHIA

        Alenu Strýhalovou, výcvikářku našeho kynologického klubu, oslovila paní Iveta Blanarovičová s prosbou o ukázky dovedností našich pejsků pro děti
na festivalu LA SOPHIA v Dolních Beřkovicích (jedná se o festival zaměřený na podporu talentovaných dětí z dětských domovů).

        Tohoto úkolu jsme se velmi rádi zhostili, vždyť probouzet v dětech i dospělých cit a lásku ke čtyřnohým kamarádům je naším hlavním posláním. Na ukázky se připravilo okolo patnácti pejsků různých plemen a tak se děti mohli podívat na psí show i takových raritních plemen pro výcvik jako je bostonský teriér, německá doga či akita inu.

        Na pozdrav pejskové dětem zaštěkali a ukázali svou ovladatelnost v řadě, chůzi u nohy, lehni, sedni, odložení. Při různorodosti plemen to byla opravdu pěkná podívaná. Poté již nastupovali pejskové jednotlivě. Jako první nastoupila Sára, fena rhodenského ridgebacka, a ukázala dětem jak se umí poklonit a počáteční nácvik tance se psem. Úžasná fena novofundlandského psa Shína pobavila děti přinášením nákupu (pomerančů, sušenek, kapesníčků atd.), aportováním klíčů a telefonu, jak umí válet sudy, ukrást své paničce piškot přímo z pusy. Bostonský teriér Hiro s jezevčíkem Wildou společně zatančily a v tanci pokračovali i border kolie a šeltie, ta také ukázala dětem jak skvěle si umí hrát na mrtvou a okamžitě sklidila úspěch. Fena staford.teriéra Bára, která se mimochodem nedávno skvěle umístila na mistrovství v dogbrisbee v Nymburce, ukázala jak dobře umí chytat disk. Nenechal se zahanbit ani obranář rotwailer Billy a ukázal bravurní zadržení pachatele. Na závěr jsme postavili parkúr agility a překážky zdolávali psi malí i velcí.

        Odměnou pro nás byl zájem a především potlesk dětí i dospělých, pochvala a poděkování pořadatelů. Děkujeme všem členům našeho kynologického klubu, kteří se psí show zúčastnili!!

Fotogalerii naleznete zde.